De Jubileumcatalogus! Een uniek boek met historische bijlage en een toekomstvisie. Niet een gewone catalogus maar een boek vol verhalen.

Klik op het boek voor de inhoud:

Slechts 500 exclusieve genummerde exemplaren, prijs € 30,--

te koop in diverse boek-handels en te bestellen via:info@norahooijer.nl


Catalogus te koop bij:
CBK-Amsterdam,
De Stadsbibliotheek,
Linnaeusboekhandel/oost, Athenuemboekhandel,
Amsterdammuseum,
Stadsarchief De Bazel en Plantageboekhandel.

 

 

 

VPRO:'De avonden' Gijsbert van der Wal interviewt Karlijn de Jong (kunsthistorica) en Joost van der Krogt. zie:VPRO

 

 

 


RTV-N.H
, interview met
Nora Hooijer n.a.v. sym-posium: de toekomst van kunstenaarsverenigingen.

 

 

 

 

 

 

 

 
Nog steeds actueel:

Een prachtig boek, vormgeving Klara Paternotte en Marleen Swenne, fotografie Max Linsen en eindredactie Joost van der Krogt, dat meer is dan een catalogus. Het is een document geworden met een visie op verleden, heden en toekomst. Met dank aan Karlijn de Jong en de RKD in Den Haag.
Klik hier voor de digitale versie!

Er zijn, door Rik en Thijmen Lodewijk, Nora Hooijer en Joost van der Krogt 41 bijzondere interviews gemaakt van deelnemende exposanten, op dvd verkrijgbaar en voorlopig nog op deze site te bekijken.

Er is speciaal voor het jubileum een compositie gemaakt; Componist Eric de Clercq en pianiste Nora Mulder maakten in opdracht van De Onafhankelijken de compositie: ZONGK,
Hieronder in een speciale opname te bekijken.

Digitale tentoonstelling
Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan is de complete jubileumtentoonstelling als eerste expositie in een uniek, nieuw, virtueel, interactieve 3-D museum tentoongesteld. Voor iedereen toegankelijk via het web. Bekijk de demo of kijk zelf rond.

Op 09|11|12 heeft het landelijke symposium over de toekomst van kunstenaarsverenigingen plaatsgevonden in de Kompaszaal te Amsterdam.

Het symposium werd georganiseerd door FNV-KIEM i.s.m.
De Onafhankelijken. Het symposium heeft verenigingen bij elkaar gebracht en er is de basis gelegd voor intensievere samenwerking en presentatie. Wordt vervolgd!

Op dit symposium is de nieuwevleugel.nl, officieel gepre-senteerd. De Nieuwe Vleugel is een digitaal platform voor kunstenaars en liefhebbers met een eigen visie en kan een basis vormen voor een samenwerking tussen kunstenaars-verenigingen.

Jaap Röell verzorgde op ons vezoek tijdens de landelijke bijeenkomst een lezing over verleden, heden en toekomst van kunstenaarsverenigingen en heeft de tekst beschikbaar gesteld voor belangstellenden.
zie pdf